Θόδωρος Αγγελόπουλος
Χτυπήθηκε από μοτοσυκλέτα και άφησε την τελευταία του πνοή στην ελληνική άσφαλτο… Γράφω στη σελίδα ΝΕΑ, ενώ το είναι μου αρνείται ότι μπορούν ή πρέπει να υπάρχουν τέτοια νέα. Ο Θόδωρος Αγγελόπουλος δεν έφυγε, εκδιώχθηκε βίαια από το σκληρό και μηχανο-κεντρικό τούτο κόσμο. Ένα ακόμη τροχαίο, ένας ακόμη αριθμός στα σκληρά και απρόσωπα στατιστικά στοιχεία που φέρνουν τη χώρα μας πρώτη στους θανάτους από τροχαία στην Ευρώπη. Μπορεί κάποιος να θεωρήσει ή να εντάσσει τον Αγγελόπουλο σ’ έναν απλό αριθμό; Η ψυχή και ο πολιτισμός σίγουρα όχι. Η στατιστική όμως ναι. Έπεσε κι αυτός στον άδικο βωμό της ασφάλτου όπως και τα υπόλοιπα “πρόσωπα και όχι αριθμοί“ αυτής εδώ της ιστοσελίδας. Διαβάζοντας τα συλληπητήρια των πολιτικών μόνο θυμός και απαξία γεννιέται στην ψυχή. Κανείς τους δεν δικαιούται βαθύτατη θλίψη – αυτή ανήκει στους συγγενείς,τους συνεργάτες και τους ανθρώπους που τον αγάπησαν – την όποια θλίψη τους -αν υπάρχει- ας την μετατρέψουν σε δράσεις για την οδική ασφάλεια και την κυκλοφοριακή αγωγή.
Διαβάζουμε: “Το γύρο του κόσμου κάνει η είδηση του θανάτου του Θόδωρου Αγγελόπουλου“, τί κρίμα που μαζί μ’ αυτή κάνει και η είδηση της κυκλοφοριακής ανασφάλειας της χώρας μας! Κι αν αυτή εδώ η χώρα δεν μπορεί να εξασφαλίσει ασφαλή γυρίσματα σ’ ένα σκηνόθέτη του βεληνεκούς του Αγγελόπουλου, τί ασφάλεια μπορεί να εξασφαλίσει στους υπόλοιπους απλούς πολίτες; Και εάν χρειάζεται να τηλεφωνήσει κανείς σ’ έναν υπουργό για να φτάσει ένα ασθενοφόρο σε 45′, τί ελπίδα έχει ο καθένας από εμάς να διακομιστεί εγκαίρως σ’ ένα νοσοκομείο;Οι χαμένες ελπίδες μας είναι στη σελίδα πρόσωπα τούτης εδώ της ιστοσελίδας, στην οποία δυστυχώς έρχεται να προστεθεί κι ο μεγάλος μας σκηνοθέτης.
Αν εκεί που παει υπάρχουν κάμερες, ας πάρει όλους ετούτους τους ήρωες αυτής της ιστοσελίδας κι ας γυρίσει μια ταινία μαζί τους…….. Μια ταινία για τις ελπίδες που χάσαμε…μια άλλη ταινία…Μια άλλη θάλασσα…. Από το www. soste.gr -ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έτσι σκοτώνουμε τους ποιητές στη χώρα μας Μανώλης Ανδριωτάκης