Ζωή και χαρά
Το ποδήλατο είναι σωστή επιλογή. Είναι ασφαλές, ευχάριστο, οφέλιμο για την υγεία, την τσέπη, την διάθεση, δεν (ηχο)ρυπαίνει και δεν ενοχλεί, χρειάζεται ελάχιστο χώρο για την κίνηση και για την στάθμευσή του. Οι ποδηλάτες με κεντρικό σύνθημα “ΨΗΦΙΖΩ ΠΟΔΗΛΑΤΟ” συνιστούν σε όλους τους συμπολίτες τους να το δοκιμάσουν και να αλλάξουν τρόπο ζωής. Δεν είναι “λύση ανάγκης” αλλά συνειδητή επιλογή για τον κοινωνικά υπεύθυνο πολίτη. Παράλληλα στηρίζουν και τους άλλους εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης (περπάτημα, συγκοινωνία) και απορρίπτουν το ΙΧ αυτοκίνητο σαν αντικοινωνικό και σπάταλο (όχι μόνο για την τσέπη του κάθε οδηγού αλλά και για την εθνική οικονομία).
Ελπίδα
Το ποδήλατο μπορεί να καθιερωθεί στις πόλεις μας κερδίζοντας το σεβασμό, το χώρο και τις υποδομές που του χρειάζονται. Οι παραδοσιακές ποδηλατουπόλεις της Ευρώπης, όπως το Άμστερνταμ και η Κοπεγχάγη, χρωστάνε την σημερινή τους μορφή στην πετρελαϊκή κρίση του 1973. Με τον ίδιο τρόπο η σημερινή κρίση μπορεί να δώσει στις δημιουργικές δυνάμεις των δικών μας πόλεων την απαραίτητη ώθηση για να τις μεταμορφώσουν.
Περισσότερα στο http://www.podilates.gr/
Ασφάλεια                                                                                                Το ποδήλατο είναι ένα μη επιθετικό μέσο κυκλοφορίας. Επειδή ο δρόμος θεωρείται προνομιακό πεδίο κυριαρχίας των μηχανοκίνητων μέσων οι χρήστες του ανήκουν στις ομάδες που υφίστανται διαρκώς απειλές και επιθέσεις και συχνά αποτελούν θύματα τροχαίων εγκλημάτων. Για να αλλάξει αυτή η κατάσταση είναι απαραίτητη η ανατροπή της ιεραρχίας που έχει εγκατασταθεί στο οδικό δίκτυο. Μόνο η  συσπείρωαη και ο συστηματικός αγώνας όλων των ευάλωτων χρηστών του οδικού δικτύου μπορεί να οδηγήσει σ αυτό. Και επειδή χωρίς μνήμη δεν υπάρχει δράση ας μην ξεχνάμε αυτούς που χάθηκαν στους δρόμους.

 Ιαν Ηibel 74 ετων, βρετανος, ποδηλατης.

23 Αυγούστου 2008, Εθνική οδός Αθηνών Λαμίας- ύψος Βαρυμπόμπης. Χτυπήθηκε και εγκαταλείφθηκε από 32χρονο οδηγό VW GOLF GTI που έκανε κόντρες. Αυτόπτης μάρτυς συγκράτησε τον αριθμό του και ο δράστης συνελήφθη την επόμενη μέρα στην Κηφισιά.

- Γύρισε όλο τον Κόσμο Ποδηλατώντας,  τον σκότωσαν και τον Εγκατέλειψαν. Που Αλλού; Στην Ελλάδα. Ο δράστης έκανε “κόντρες”:ένα ακόμα “ατύχημα”… Στο δράστη ασκήθηκε δίωξη για “ανθρωποκτονία εξ αμελείας”, η εγκατάλειψη πήγε στο αρχείο…                                                                  ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:  http://www.soste.gr/