Τι είναι η Ε.Υ.ΘΥ.Τ.Α.


Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ- ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Εταιρεία Υποστήριξης Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων είναι ένας Μη Κερδοσκοπικός, Μη Κυβερνητικός Οργανισμός, στο χώρο της Οδικής Ασφάλειας.
Στη Ρόδο λειτουργεί από τον Ιούνιο 2004 , πρωτοβουλία της Προέδρου Καρύδη Ελένης, θύμα τροχαίου ατυχήματος, μετά από τον χαμό του γιου της Δημήτρη 19 χρόνων στις 12 Φεβρουαρίου 2002, πλαισιωμένη από επιστήμονες, θύματα, συγγενείς τροχαίων δυστυχημάτων και ευαισθητοποιημένα άτομα στο θέμα της Οδικής Ασφάλειας.
Είναι μέλος:

-Της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων-FEVR (Σύμβουλος του Ο.Η.Ε και του Π.Ο.Υ)
-Υποστηρικτής της Παγκόσμιας Οργάνωσης « MAKE ROADS SAFE »
-Το 2008 υπέγραψε την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, για λιγότερα θύματα με την υποστήριξη της Ε.Ε.
-Αρωγό μέλος του Ε.Δ.Ι.ΠΑ.Β (Εθνικό Δίκτυο Πρόληψης Ατυχημάτων , συμπεριλαμβανομένων των τροχαίων)
-Μέλος της Διακομματικής Επιτροπής Δήμου Ρόδου
-Ιδρυτικό μέλος του Πανελλαδικού Συλλόγου
"SOS ΤΡΟΧΑΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ"
-Υποστηρίζει την Δεκαετία Δράσης 2011-2020 για την Οδική Ασφάλεια
-Συνεργάζεται με φορείς του Δημόσιου του Ιδιωτικού τομέα, με Παγκόσμιους & Ευρωπαϊκούς Φορείς και Οργανισμούς.

Ποιοι είναι οι σκοποί :

+Η υποστήριξη των θυμάτων των Τροχαίων Ατυχημάτων από ομάδα συμβούλων ( νομικών, ιατρών, ειδικών εμπειρογνωμόνων, συγκοινωνιολόγων, μηχανολόγων, εκπαιδευτικών, ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών ).

+Η ανάπτυξη αλληλεγγύης μεταξύ των θυμάτων των Τροχαίων Ατυχημάτων( ηθική υποστήριξη ).

+Η οργανωμένη παρέμβαση και η κοινωνική πίεση προς τους φορείς της πολιτείας, για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

+Η υποστήριξη η ανάληψη και προώθηση δραστηριοτήτων σε θέματα τα οποία προάγουν την οδική ασφάλεια, την κυκλοφοριακή αγωγή, την έρευνα, την ενημέρωση , την ευαισθητοποίηση των πολιτών των ιδιαίτερα ευάλωτων ηλικιών (μαθητών, ηλικιωμένων).

Ποιο είναι το Δυναμικό της:

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, διαθέτει ένα τεχνοκρατικό πυρήνα από επιστήμονες- μέλη διαφόρων κλάδων ( Υγειονομικούς, Νομικούς, Εκπαιδευτικούς, Μηχανολόγους- Μηχανικούς, Πραγματογνώμονες, Συγκοινωνιολόγους, Οικονομολόγους, Αναλυτές Η/Υ, Ψυχολόγους, Κοινωνικούς Λειτουργούς).

Το δυναμικό της ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, ανταποκρίνεται απόλυτα στις υψηλές απαιτήσεις σοβαρών ερευνητικών προγραμμάτων, με θέμα την Οδική Ασφάλεια, την πρόσληψη και την μείωση των Τροχαίων Ατυχημάτων.

Διαθέτει επίσης ένα αξιόλογο επιτελείο έμπειρων επιστημόνων, που της επέτρεψε ως τώρα να πραγματοποιήσει πολλαπλές εκπαιδευτικές- ενημερωτικές δράσεις με στόχο τη βελτίωση της Οδικής Συμπεριφοράς.

Ποιες είναι οι Δραστηριότητές της:

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, συμβάλλει δραστικά στην ενημέρωση των πολιτών για την Οδική Ασφάλεια, την πρόληψη και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και παρέχει σε μόνιμη βάση Νομική, Ιατρική, Ψυχολογική και Κοινωνική Υποστήριξη σε θύματα και συγγενείς θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων όταν αυτή ζητηθεί.

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, έχει διοργανώσει εκδηλώσεις ( Ημερίδες, Έκθεση φωτογραφίας , Δράσεις σε ανοικτούς χώρους, Διδασκαλία σε Σχολεία Α/ας και Β/ας Εκπαίδευσης, Σεμινάρια σε κέντρα εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων, Ενημερωτικές ομιλίες σε Δήμους της Ρόδου) στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτών σε θέματα που προάγουν την Οδική Ασφάλεια και έχει κάνει ουσιαστικές παρεμβάσεις στους φορείς σε θέματα Οδικής Ασφάλειας.

Έχει εκδώσει ενημερωτικά έντυπα με έγκυρη επιστημονική πληροφόρηση σε θέματα Οδικής Ασφάλειας.

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, πιστεύει ότι για την επίτευξη αποτελεσμάτων χρειάζεται δραστηριοποίηση από τους πολίτες, υποστήριξη από τον κρατικό μηχανισμό και αλλαγή της αρνητικής νοοτροπίας στοιχεία που θα μας βοηθήσουν να απαλλαγούμε από την ιδιότητα της Ευρωπαϊκής χώρας με μεγάλο αριθμό Θυμάτων Τροχαίων δυστυχημάτων και με επικίνδυνους δρόμους για ασφαλή οδήγηση.

http://www.efhtita.gr















29 Ιουλ 2012

Γίνε Blogger της Οδικής ασφάλειας και λάβε μέρος στον διαγωνισμό της Ευρωπαϊκής Χάρτας Οδικής Ασφάλειας.


Γίνε Blogger της Οδικής ασφάλειας και λάβε μέρος στον διαγωνισμό της Ευρωπαϊκής Χάρτας Οδικής Ασφάλειας.
25η Ιουλίου - 1η Οκτωβρίου 2012: Κέρδισε ένα μήνα πρακτικής στη Βαρκελώνη!
Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Οδικής Ασφάλειας που θα διεξαχθεί στις 25 του Ιουλίου, 2012 στη Κύπρο θα έχει ως στόχο να προωθήσει την "Ενεργό συμμετοχή των νέων στην Οδική Ασφάλεια". Αν και ο αριθμός αυτών που σκοτωθήκαν ή τραυματίστηκαν σε τροχαία δυστυχήματα έχει μειωθεί από την έναρξη της Ευρωπαϊκής Χάρτας Οδικής Ασφάλειας το 2004, οι νέοι εξακολουθούν να πληρώνουν ένα βαρύ τίμημα στους Ευρωπαϊκούς δρόμους. Η συμμετοχή των ιδίων σε ένα σχέδιο δράσης για την ασφάλειά τους είναι η πιο αποτελεσματική μέθοδος για την περαιτέρω μείωση αυτού του αριθμού.
Η Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας προσκαλεί τους νέους να εκφράσουν τη γνώμη τους και να ανταλλάξουν τις ιδέες και τις απόψεις τους σχετικά με αυτό το ζήτημα αναρτώντας ένα blog στην ιστοσελίδα της Χάρτας. Η αλλαγή στην παρούσα κατάσταση μπορεί μόνο να επιτευχθεί με τη συμμετοχή των νέων και τη διασφάλιση της δέσμευσής τους.
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να αναρτήσουν ένα blog με ένα μήνυμα που να σχετίζεται με την οδική ασφάλεια στην ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Χάρτας Οδικής Ασφάλειας (www.erscharter.eu).
Πώς να λάβετε μέρος
Για να λάβετε μέρος θα πρέπει να αναρτήσετε ένα blog στην ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Χάρτας Οδικής Ασφάλειας (www.erscharter.eu). Για να το κάνετε αυτό, θα πρέπει να εγγραφείτε και να δημιουργήσετε ένα λογαριασμό χρησιμοποιώντας το όνομά σας ως όνομα χρήστη και να προσθέσετε τη διεύθυνση του ηλεκτρονικού σας ταχυδρομείου στην οποία θα μπορούμε να επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας.
Στον τίτλο του blog θα πρέπει να αναφέρεται η φράση ERSC Contest 2012
Η συμμετοχή σας μπορεί να περιέχει μέχρι και 3 φωτογραφίες ή ένα σύνδεσμο για βίντεο.
Φωτογραφίες: Οι φωτογραφίες θα πρέπει να βρίσκονται σε μορφή JPG, JPEG, PNG ή GIF. Το μέγεθος του αρχείου δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τα 2 MB και θα πρέπει να είναι μεγαλύτερο από 70x70 pixels. Για να προσθέσετε μια φωτογραφία παρακαλώ επιλέξτε Insert/edit image μετά Look at the Server και τέλος στο Upload.
Βίντεο: Για να λάβετε μέρος θα πρέπει να προσθέσετε ένα σύνδεσμο URL link (Το αρχείο θα πρέπει να βρίσκεται ήδη στο Dailymotion, Google ή YouTube).
Επιλογή νικητών
Ο/H νικητής/τρια θα εκλεγεί σύμφωνα με την ακόλουθη διαδικασία:

- Η κριτική επιτροπή θα αποτελείται από μια ομάδα εμπειρογνωμόνων από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ή οργανισμών που ασχολούνται με την οδική ασφάλεια για τους νέους.
- Τα κριτήρια επιλογής θα είναι σε ίση αναλογία από τους εξής τέσσερις παράγοντες:
•Δημοτικότητα και ακροαματικότητα του blog: ο αριθμός των συσσωρευμένων «Shares» στο Facebook, το Twitter και το Linked in που θα έχουν συλλεχθεί κατά το κλείσιμο της συμμετοχής - 20%.
•Περιεχόμενο: Το μήνυμα θα πρέπει να αφορά ένα ή περισσότερα από τα κύρια θέματα που οι νέοι άνθρωποι στην Ευρώπη αντιμετωπίζουν στους δρόμους - 20%.
•Τρόπος μετάδοσης του περιεχομένου: Σαφήνεια και αποτελεσματικότητα στη μετάδοση του μηνύματος στους νέους - 20%
•Δημιουργικότητα: Επίπεδο καινοτομίας και πρωτοτυπίας του προτεινόμενου μηνύματος - 20%
•Ποιότητα: Σαφήνεια και ελκυστικότητας του υλικού που βρίσκεται εντός του μηνύματος - 20%
- Διαδώστε το μήνυμα στο δικό σας δίκτυο και ενθαρρύνετε περισσότερη συμμετοχή στον διαγωνισμό της Ευρωπαϊκής Χάρτας Οδικής Ασφάλειας. Προωθήστε τον διαγωνισμό στην δική σας ιστοσελίδα ή blog χρησιμοποιώντας το επίσημο Banner του διαγωνισμού (Για να κατεβάσετε το Banner παρακαλώ επιλέξτε http://www.erscharter.eu/inaction/gallery/23049).

- Ο Διαγωνισμός λήγει στις 12:00 π.μ. την 1η Οκτωβρίου του 2012.

- Για περισσότερες πληροφορίες: http://erscharter.eu/el/node/23056

Δεν υπάρχουν σχόλια: