Τι είναι η Ε.Υ.ΘΥ.Τ.Α.


Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ- ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Εταιρεία Υποστήριξης Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων είναι ένας Μη Κερδοσκοπικός, Μη Κυβερνητικός Οργανισμός, στο χώρο της Οδικής Ασφάλειας.
Στη Ρόδο λειτουργεί από τον Ιούνιο 2004 , πρωτοβουλία της Προέδρου Καρύδη Ελένης, θύμα τροχαίου ατυχήματος, μετά από τον χαμό του γιου της Δημήτρη 19 χρόνων στις 12 Φεβρουαρίου 2002, πλαισιωμένη από επιστήμονες, θύματα, συγγενείς τροχαίων δυστυχημάτων και ευαισθητοποιημένα άτομα στο θέμα της Οδικής Ασφάλειας.
Είναι μέλος:

-Της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων-FEVR (Σύμβουλος του Ο.Η.Ε και του Π.Ο.Υ)
-Υποστηρικτής της Παγκόσμιας Οργάνωσης « MAKE ROADS SAFE »
-Το 2008 υπέγραψε την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, για λιγότερα θύματα με την υποστήριξη της Ε.Ε.
-Αρωγό μέλος του Ε.Δ.Ι.ΠΑ.Β (Εθνικό Δίκτυο Πρόληψης Ατυχημάτων , συμπεριλαμβανομένων των τροχαίων)
-Μέλος της Διακομματικής Επιτροπής Δήμου Ρόδου
-Ιδρυτικό μέλος του Πανελλαδικού Συλλόγου
"SOS ΤΡΟΧΑΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ"
-Υποστηρίζει την Δεκαετία Δράσης 2011-2020 για την Οδική Ασφάλεια
-Συνεργάζεται με φορείς του Δημόσιου του Ιδιωτικού τομέα, με Παγκόσμιους & Ευρωπαϊκούς Φορείς και Οργανισμούς.

Ποιοι είναι οι σκοποί :

+Η υποστήριξη των θυμάτων των Τροχαίων Ατυχημάτων από ομάδα συμβούλων ( νομικών, ιατρών, ειδικών εμπειρογνωμόνων, συγκοινωνιολόγων, μηχανολόγων, εκπαιδευτικών, ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών ).

+Η ανάπτυξη αλληλεγγύης μεταξύ των θυμάτων των Τροχαίων Ατυχημάτων( ηθική υποστήριξη ).

+Η οργανωμένη παρέμβαση και η κοινωνική πίεση προς τους φορείς της πολιτείας, για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

+Η υποστήριξη η ανάληψη και προώθηση δραστηριοτήτων σε θέματα τα οποία προάγουν την οδική ασφάλεια, την κυκλοφοριακή αγωγή, την έρευνα, την ενημέρωση , την ευαισθητοποίηση των πολιτών των ιδιαίτερα ευάλωτων ηλικιών (μαθητών, ηλικιωμένων).

Ποιο είναι το Δυναμικό της:

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, διαθέτει ένα τεχνοκρατικό πυρήνα από επιστήμονες- μέλη διαφόρων κλάδων ( Υγειονομικούς, Νομικούς, Εκπαιδευτικούς, Μηχανολόγους- Μηχανικούς, Πραγματογνώμονες, Συγκοινωνιολόγους, Οικονομολόγους, Αναλυτές Η/Υ, Ψυχολόγους, Κοινωνικούς Λειτουργούς).

Το δυναμικό της ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, ανταποκρίνεται απόλυτα στις υψηλές απαιτήσεις σοβαρών ερευνητικών προγραμμάτων, με θέμα την Οδική Ασφάλεια, την πρόσληψη και την μείωση των Τροχαίων Ατυχημάτων.

Διαθέτει επίσης ένα αξιόλογο επιτελείο έμπειρων επιστημόνων, που της επέτρεψε ως τώρα να πραγματοποιήσει πολλαπλές εκπαιδευτικές- ενημερωτικές δράσεις με στόχο τη βελτίωση της Οδικής Συμπεριφοράς.

Ποιες είναι οι Δραστηριότητές της:

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, συμβάλλει δραστικά στην ενημέρωση των πολιτών για την Οδική Ασφάλεια, την πρόληψη και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και παρέχει σε μόνιμη βάση Νομική, Ιατρική, Ψυχολογική και Κοινωνική Υποστήριξη σε θύματα και συγγενείς θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων όταν αυτή ζητηθεί.

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, έχει διοργανώσει εκδηλώσεις ( Ημερίδες, Έκθεση φωτογραφίας , Δράσεις σε ανοικτούς χώρους, Διδασκαλία σε Σχολεία Α/ας και Β/ας Εκπαίδευσης, Σεμινάρια σε κέντρα εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων, Ενημερωτικές ομιλίες σε Δήμους της Ρόδου) στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτών σε θέματα που προάγουν την Οδική Ασφάλεια και έχει κάνει ουσιαστικές παρεμβάσεις στους φορείς σε θέματα Οδικής Ασφάλειας.

Έχει εκδώσει ενημερωτικά έντυπα με έγκυρη επιστημονική πληροφόρηση σε θέματα Οδικής Ασφάλειας.

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, πιστεύει ότι για την επίτευξη αποτελεσμάτων χρειάζεται δραστηριοποίηση από τους πολίτες, υποστήριξη από τον κρατικό μηχανισμό και αλλαγή της αρνητικής νοοτροπίας στοιχεία που θα μας βοηθήσουν να απαλλαγούμε από την ιδιότητα της Ευρωπαϊκής χώρας με μεγάλο αριθμό Θυμάτων Τροχαίων δυστυχημάτων και με επικίνδυνους δρόμους για ασφαλή οδήγηση.

http://www.efhtita.gr















16 Νοε 2013

13 Νοεμβρίου 2013: Συνέντευξη τύπου της Προέδρου της ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ για την Παγκόσμια Ημερα Μνήμης Θυμάτων Τροχαίων Δυστυχημάτων

Η Πρόεδρος της ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, Καρύδη Ελένη παραχώρησε  συνέντευξη τύπου στις 13 Νοεμβρίου 2013, στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου σε όλα τα Μ.Μ.Ε της Ρόδου για την Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης Θυμάτων Τροχαίων Δυστυχημάτων.
Αναφέρθηκε στο χρονικό της καθιέρωσης της Παγκόσμιας Ημέρα Μνήμης Θυμάτων Δυστυχημάτων από τον Ο.Η.Ε και τον Π.Ο.Υγείας, κάνοντας ιστορική αναδρομή για την αναγκαιότητα καθιέρωσής της και ότι η Ημέρα αυτή είναι ένα σημαντικό εργαλείο για τις Κυβερνήσεις και για όλους αυτούς των οποίων η πολιτική βούληση, τους  οδηγεί στην λήψη μέτρων για την πρόληψη των αυτοκινητιστικών δυστυχημάτων και τους  δίνει την ευκαιρία να αποδείξουν το τεράστιο κοινωνικό θέμα, τις επιπτώσεις των θανάτων από τροχαία δυστυχήματα  τους τραυματισμούς και την επείγουσα ανάγκη για συντονισμένες δράσεις για να σταματήσει το μακελειό. 
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις εκδηλώσεις που οργανώνει η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ  για τις 17 Νοεμβρίου 2013, σχετικά με τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις έχει αποσταλεί ενημερωτικό δελτίο στον Π.Ο.Υ,  στην Παγκόσμια σημμαχία Μ.Κ.Ο για την Οδική Ασφάλεια της οποίας είναι Μέλος η ΕΥΘΥΤΑ Ροδου και στην Ευρωμαϊκή Ομοσπονδία Θυμάτων Τροχαίων και είναι οι εξής, αναδεικνύοντας την σπουδαιότητα της Κατανυκτικής Συναυλίας με την παρουσία του Φίλιππα Τσαλαχούρη και για το έργο ποτυ έχει συνθέσει για την Ημέρα Μνήμης και θα ακουστεί στη Ρόδο στον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου σε πρώτη Παγκόσμια Εκτέλεση.
Αναθέρθηκε στο ίδιο video και αφίσα που μοιράζονται για πρώτη φορά όλα τα μέλη της Παγκόσμιας Συμμαχίας Μ.Κ.Ο για την Οδική Ασφάλεια μεταφρασμένο σε όλες τις γλώσσες του κόσμου και την σπουδαιότητα αυτού του εγχειρήματος για να αναδείξουν  το τεράστιο κοινωνικό θέμα με ένα μοναδικό στόχο.  "Ας κάνουμε τους δρόμους ασφαλείς για όλους"


ΕΔΩ:  To SPOT για τους ραδιοφωνικούς σταθμούς και TV της  Ρόδου:
 http://www.youtube.com/watch?v=SfomMDonhNM

3η Κυριακή του Νοεμβρίου: 17 Νοεμβρίου 2013: Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης Θυμάτων Τροχαίων Δυστυχημάτων
• Κατόπιν αιτήματος,  με την αποστολή εγγράφου στον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ρόδου κ.κ. Κύριλλο, Επίτιμο Μέλος της ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, θα τελεστεί για  τέταρτη  χρονιά επιμνημόσυνη δέηση  σε όλους τους ναούς της  Ρόδου με σκοπό την ευαισθητοποίηση των πιστών.
• Κατανυκτική Συναυλία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου την  Κυριακή  στις 20.30 από το Διεθνούς Συνθέτη Φίλιππο Τσαλαχούρη. Έργα του έχουν παρουσιαστεί στην Ελλάδα, τη Ρωσία, την Ισπανία, την Ιταλία, την Βουλγαρία, την Ουγγαρία, την Αγγλία, την Αμερική, τη Γαλλία, τη Ρουμανία, την  Ουρουγουάη, την Κίνα, την Ουκρανία, τη Γερμανία, στο Κίεβο, στην Τσεχία κ.α.
Το πρόγραμμα έχει ως εξής:
Θα ακουστούν έργα του Sebastian Bach του  Heinrich Ignaz Franz von Biber
  Έργο του Φίλιππου  Τσαλαχούρη,  Εσπερινός, «Πέντε Προσευχές» θα ακουστεί σε ΠΡΩΤΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗ και Προσευχή αφιερωμένο στην Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης Θυμάτων Τροχαίων Δυστυχημάτων  σε ποίηση Διονύση Καψάλη, θα ακουστεί σε ΠΡΩΤΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗ.
 Συμμετέχει η Μικτή Χορωδία Ρόδου: Δ/νση – Δ/λία Μιχάλης Καλαεντζής
• Κατά την έναρξη ποδοσφαιρικού αγώνα 16/11/2013 η ποδοσφαιρική ομάδα  ΙΠΠΟΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΛΙΑΣ ΠΟΛΗΣ στη Ρόδο θα εισέλθουν στο γήπεδο, φορώντας μπλούζες της ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ και θα ανοίξουν banner με το μήνυμα   « Στόχος μας οι δρόμοι να είναι  ασφαλείς για όλους μας».
• Στα πλαίσια της Ημέρας Μνήμης , εντάσσεται και η καλλωπιστική ανάπλαση του κεντρικού παρτεριού του  Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου  το οποίο μας παραχωρήθηκε κατόπιν αιτήματός μας. Θα τοποθετηθεί ενότητα από καλλιτέχνη που θα παραπέμπει στα Θύματα από τροχαία. Θα τοποθετηθεί μικρή πινακίδα με το λογότυπό μας και με μήνυμα « Ας κάνουμε τους δρόμους ΑΣΦΑΛΕΙΣ. Ξεκίνησαν οι εργασίες και όταν ολοκληρωθεί το έργο θα γίνει σχετική ανακοίνωση.
H ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, ευχαριστεί τους χορηγούς RODOS PALACE, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου –Τομέας Κοινωνικής Μέριμνας Δωδεκανήσου και το Δήμο Ρόδου-ΔΟΠΑΡ
Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, ευχαριστεί όλα τα τοπικά Μ.Μ.Ε, τα portal για την υποστήριξή τους.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: