Μια μεγάλη απάτη αποκαλύφθηκε από την Süddeutsche Zeitung που αποκάλυψε την μαιμού ψηφοφορία για το αυτοκίνητο της χρονιάς στην Γερμανία. Το VW Golf που “κατέκτησε” τον τίτλο είχε πάρει το ενα δέκατο των ψήφων στην σχετική ψηφοφορία! Ο έντιμος και ηθικός κόσμος του αυτοκινήτου άφωνος πληροφορήθηκε τις νέες δραστηριότητες της ADAC που επισημαίνει ότι «Η αξιοπιστία είναι το βασικό μας προϊόν»… Πρόκειται για το μεγαλύτερο σκάνδαλο (μέχρι να αποκαλυφθεί το επόμενο) από το 2005 όταν  η Frankfurter Allgemeine Zeitung είχε αποκαλύψει ότι στελέχη της Ένωσης είχαν σκοπίμως καταστρέψει τους τροχούς σε μοντέλο της ρουμανικής Dacia, προκειμένου να το χαρακτηρίσουν «μη ασφαλές»!
Όπως αναφέρουν τα ΜΜΕ:
Υπήρξε παραποίηση του αποτελέσματος της ψηφοφορίας για την ανάδειξη του «αυτοκινήτου της χρονιάς», υπέρ του δημοφιλούς μοντέλου της Volkswagen, του Golf, ομολόγησε τη Δευτέρα η μεγαλύτερη και εγκυρότερη γερμανική Ενωση Μηχανοκίνητων (ADAC).
Σύμφωνα δημοσιεύματα του γερμανικού τύπου, ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ADAC Μίχαελ Ραμστέτερ κατέγραψε 34.299 ψήφους υπέρ του συγκεκριμένου μοντέλου ως «αυτοκινήτου της χρονιάς για το 2014», ενώ στην πραγματικότητα το μοντέλο είχε ψηφιστεί μόνο από 3.409 συμμετέχοντες!      
Στην συνέχεια η Süddeutsche Zeitung ανέφερε ότι η ADAC είχε παραποιήσει τον αριθμό των ψηφοφόρων και τα έτη 2012 και 2013, προκειμένου το βραβείο για το αυτοκίνητο που θα κέρδιζε, αλλά και η ίδια η Ένωση, η οποία αριθμεί 19 εκατομμύρια μέλη, να εμφανιστούν ως πιο σημαντικά στην αγορά. Ολόκληρο το ρεπορτάζ: ΕΔΩ  z

Να σημειώσουμε εδώ  πως ο όμιλος Volkswagen αποτελεί επίσημο χορηγό (sic) της προεδρίας της Ευρωπαικής Ένωσης και κατά τις πρόσφατες τελετές στο Ζάππειο φρόντισε με 45 λιμουζίνες της την μετακίνηση των εορταζόντων.
Ταυτόχρονα όπως δημοσιεύτηκε στον τύπο από τις 20 Δεκεμβρίου 2013: Έρευνα για πιθανή φοροδιαφυγή διεξάγει το ΣΔΟΕ στις γερμανικές εταιρείες αυτοκινήτων Daimler, BMW και Opel στην Ελλάδα, με αφορμή τις εξαιρετικά χαμηλές εργοστασιακές τιμές. Αναλυτικά: ΕΔΩ

Απλά μαθήματα για το πως να  παραπλανάς και να κατευθύνεις τον αγοραστή. Πόσα και πόσα ραδιόφωνα, τηλεοράσεις και εφημερίδες δεν αναπαρήγαγαν και στην Ελλάδα αυτή την έγκυρη πληροφόρηση με συγκριτικά τεστ και άλλες παρλαπίπες που αποδεικνύουν πάντα αυτό που έχει υποδειχθεί.

Πηγή: www.soste.gr