ian_hibell1
Ο χρόνος απόδοσης της δικαιοσύνης για την παράσυρση, την εγκατάλειψη και το θάνατο του Ian Hibell, φαίνεται πως ακόμα δεν έχει έρθει για την ελληνική δικαιοσύνη.
Σήμερα ήταν προγραμματισμένο το πρωτόδικο δικαστήριο, όμως ο κατηγορούμενος κατάφερε να πείσει το δικαστήριο πως ο συνήγορός του δεν μπορούσε να παραβρεθεί καθώς είχε άλλη υπόθεση σοβαρότερη από τo θάνατο ενός παγκοσμίου φήμης ποδηλάτη, έτσι διεκδίκησε και πήρε μια τέταρτη αναβολή.
Το γεγονός δε μας εκπλήσσει καθώς ο θάνατος από τροχαίο αποτελεί για την ελληνική κοινωνία  “κακιά στιγμή” κι όχι έγκλημα προερχόμενο από επικίνδυνη οδήγηση και κατά συνέπεια δεν επείγει η απόδοση δικαιοσύνης ούτε φυσικά και η προστασία του κοινωνικού συνόλου από τον οποιοδήποτε επικίνδυνο οδηγό.
Να διευκρινίσουμε εδώ πως εάν ο σύλλογος SOS Τροχαία εγκλήματα δεν είχε καταφέρει να έρθει σε επικοινωνία με την οικογένεια και το James Hibell  γιο του Ian,  η υπόθεση θα είχε ήδη παραγραφεί.
Η κοντινότερη δυνατή ημερομηνία για τη δίκη ήταν βάση του δικαστηρίου η 15 Φεβρουαρίου 2015, επτά δηλαδή χρόνια μετά το συμβάν, αλλά δε δόθηκε και αποφασίστηκε ότι θα επιδοθεί κλήση ίσως κάποια στιγμή (άγνωστο ποια) νωρίτερα.
Εμείς και πάλι θα είμαστε εκεί, γιατί….
ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ τα θύματα τροχαίων
Υ.Γ. ΜΙΚΡΟ ΠΙΚΡΟ ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
23 Αυγούστου 2008:  φόνος και εγκατάλειψη  του Ian Hibell
19 Σεπτεμβρίου 2011: πρώτη δικάσιμος- πρώτη αναβολή  για τις
25 Σεπτεμβρίου 2012: δεύτερη αναβολή για τις
25 Απριλίου 2013: τρίτη αναβολή για τις
17 Μαρτίου 2014: τέταρτη αναβολή για τις
15 Φεβρουαρίου 2015  ; 

Πηγή: www.soste.gr