petr
Ο  29χρονος μοτοσικλετιστής – διανομέας φαγητού, Νίκος Πετράκης λιγο μετά τα μεσάνυχτα της  21ης Ιανουαρίου 2008 τραυματίστηκε θανάσιμα και εγκαταλείφθηκε από άγνωστο που οδηγούσε αγροτικό αυτοκίνητο με φiμέ τζάμια στο Ηράκλειο Κρήτης, στη διασταύρωση Λεωφόρων Ικάρου και Καζαντζίδη.  Το αυτοκίνητο λιγο πριν είχε εντοπιστει από λιμενικούς να κάνει επικίνδυνους ελιγμους με υπερβολική ταχύτητα επι της Λεωφόρου Καζαντζίδη και ο οδηγός όχι μονο δεν σταματησε στο σημα τους αλλα κατέβασε το παραθυρο και τους προκάλεσε να τον πιασουν αν μπορουν… Ο οδηγός, του οποίου τα χαρακτηριστικά διέκριναν οι λιμενικοι, έστριψε επί της λεωφόρου Καζαντζίδη και με αυξημένη ταχύτητα παραβίασε τον ερυθρό σηματοδότη, πέφτοντας πάνω στον 29χρονο διανομέα που κινούνταν κανονικά επί της λεωφόρου Ικάρου (εργαζόμενος σε καταστημα στον ιδιο δρόμο). Η σύγκρουση ηταν σφοδρή και ο Νίκος παρότι  φορούσε κράνος, δεν τα κατάφερε  και υπέκυψε στα τραύματα του λίγο αργότερα.
Την επομένη του συμβάντος παρουσιαστηκε ο πατέρας του δράστη ισχυριζόμενος ότι αυτός κτυπησε και εγκατέλειψε τον Νίκο, αλλά η μαρτυρία των λιμενικών οδήγησε στην σύλληψη του 22χρονου τότε γιού του και στην παραπομπη και των δύο στο Μεικτο Ορκωτό Δικαστήριο της Νεάπολης, όπου στις 6/2/2012 Δικαστές και ένορκοι ομόφωνα έκριναν ένοχους τον 26χρονο (πλέον)  Ανωγειανό για την κατηγορία της θανατηφόρας διατάραξης ασφάλειας συγκοινωνιών με ενδεχόμενο δόλο, δεν του αναγνώρισαν κανένα ελαφρυντικό και του επέβαλαν ποινή κάθειρξης δεκαεπτά (17) χρόνων,  ενώ στον  πατέρα του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης δύο ετών με αναστολή για ψευδορκία.
Κατάπληξη  προκάλεσε το γεγονός πως σε μια τέτοια μεγάλη ποινή δόθηκε αναστολή εκτέλεσης μέχρι το Εφετείο και ο δράστης συνέχισε να κυκλοφορεί ελεύθερος.
Σήμερα 18 Μαρτίου 2015, η υπόθεση εκδικάστηκε στο Μικτό Ορκωτο Δικαστήριο – Εφετείο Ανατολικής Κρήτης και οι δύο κατηγορούμενοι κρίθηκαν ξανα ένοχοι κατά το κατηγορητήριο όμως αυτή την φορά  τους αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικο της μεταφηβικής ηλικίας στο δράστη (22 χρονων τοτε!) και του προτέρου εντίμου βίου στον πατέρα με αποτέλεσμα οι αρχικές ποινες να μειωθουν στο ήμιση.
Ετσι ο 29 χρονος σήμερα δράστης Γιώργος  Μανουράς από τα Ανώγεια και ο πατέρας του καταδικάστηκαν σε 9 χρόνια κάθειρξης και ένα  χρόνο φυλάκισης αντίστοιχα με αποτέλεσμα ο δράστης επτά χρόνια μετά το φόνο του Νίκου Πετράκη να οδηγηθεί στην φυλακή.
Στη Μνήμη του Νίκου οι συνάδελφοι του – ντελιβεράδες  στο Ηράκλειο  έχουν ονομάσει το σωματείο τους  «ο τελευταίος τροχός – Νικος Πετράκης»

Πηγή: www.soste.gr