Τι είναι η Ε.Υ.ΘΥ.Τ.Α.


Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ- ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Εταιρεία Υποστήριξης Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων είναι ένας Μη Κερδοσκοπικός, Μη Κυβερνητικός Οργανισμός, στο χώρο της Οδικής Ασφάλειας.
Στη Ρόδο λειτουργεί από τον Ιούνιο 2004 , πρωτοβουλία της Προέδρου Καρύδη Ελένης, θύμα τροχαίου ατυχήματος, μετά από τον χαμό του γιου της Δημήτρη 19 χρόνων στις 12 Φεβρουαρίου 2002, πλαισιωμένη από επιστήμονες, θύματα, συγγενείς τροχαίων δυστυχημάτων και ευαισθητοποιημένα άτομα στο θέμα της Οδικής Ασφάλειας.
Είναι μέλος:

-Της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων-FEVR (Σύμβουλος του Ο.Η.Ε και του Π.Ο.Υ)
-Υποστηρικτής της Παγκόσμιας Οργάνωσης « MAKE ROADS SAFE »
-Το 2008 υπέγραψε την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, για λιγότερα θύματα με την υποστήριξη της Ε.Ε.
-Αρωγό μέλος του Ε.Δ.Ι.ΠΑ.Β (Εθνικό Δίκτυο Πρόληψης Ατυχημάτων , συμπεριλαμβανομένων των τροχαίων)
-Μέλος της Διακομματικής Επιτροπής Δήμου Ρόδου
-Ιδρυτικό μέλος του Πανελλαδικού Συλλόγου
"SOS ΤΡΟΧΑΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ"
-Υποστηρίζει την Δεκαετία Δράσης 2011-2020 για την Οδική Ασφάλεια
-Συνεργάζεται με φορείς του Δημόσιου του Ιδιωτικού τομέα, με Παγκόσμιους & Ευρωπαϊκούς Φορείς και Οργανισμούς.

Ποιοι είναι οι σκοποί :

+Η υποστήριξη των θυμάτων των Τροχαίων Ατυχημάτων από ομάδα συμβούλων ( νομικών, ιατρών, ειδικών εμπειρογνωμόνων, συγκοινωνιολόγων, μηχανολόγων, εκπαιδευτικών, ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών ).

+Η ανάπτυξη αλληλεγγύης μεταξύ των θυμάτων των Τροχαίων Ατυχημάτων( ηθική υποστήριξη ).

+Η οργανωμένη παρέμβαση και η κοινωνική πίεση προς τους φορείς της πολιτείας, για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

+Η υποστήριξη η ανάληψη και προώθηση δραστηριοτήτων σε θέματα τα οποία προάγουν την οδική ασφάλεια, την κυκλοφοριακή αγωγή, την έρευνα, την ενημέρωση , την ευαισθητοποίηση των πολιτών των ιδιαίτερα ευάλωτων ηλικιών (μαθητών, ηλικιωμένων).

Ποιο είναι το Δυναμικό της:

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, διαθέτει ένα τεχνοκρατικό πυρήνα από επιστήμονες- μέλη διαφόρων κλάδων ( Υγειονομικούς, Νομικούς, Εκπαιδευτικούς, Μηχανολόγους- Μηχανικούς, Πραγματογνώμονες, Συγκοινωνιολόγους, Οικονομολόγους, Αναλυτές Η/Υ, Ψυχολόγους, Κοινωνικούς Λειτουργούς).

Το δυναμικό της ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, ανταποκρίνεται απόλυτα στις υψηλές απαιτήσεις σοβαρών ερευνητικών προγραμμάτων, με θέμα την Οδική Ασφάλεια, την πρόσληψη και την μείωση των Τροχαίων Ατυχημάτων.

Διαθέτει επίσης ένα αξιόλογο επιτελείο έμπειρων επιστημόνων, που της επέτρεψε ως τώρα να πραγματοποιήσει πολλαπλές εκπαιδευτικές- ενημερωτικές δράσεις με στόχο τη βελτίωση της Οδικής Συμπεριφοράς.

Ποιες είναι οι Δραστηριότητές της:

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, συμβάλλει δραστικά στην ενημέρωση των πολιτών για την Οδική Ασφάλεια, την πρόληψη και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και παρέχει σε μόνιμη βάση Νομική, Ιατρική, Ψυχολογική και Κοινωνική Υποστήριξη σε θύματα και συγγενείς θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων όταν αυτή ζητηθεί.

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, έχει διοργανώσει εκδηλώσεις ( Ημερίδες, Έκθεση φωτογραφίας , Δράσεις σε ανοικτούς χώρους, Διδασκαλία σε Σχολεία Α/ας και Β/ας Εκπαίδευσης, Σεμινάρια σε κέντρα εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων, Ενημερωτικές ομιλίες σε Δήμους της Ρόδου) στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτών σε θέματα που προάγουν την Οδική Ασφάλεια και έχει κάνει ουσιαστικές παρεμβάσεις στους φορείς σε θέματα Οδικής Ασφάλειας.

Έχει εκδώσει ενημερωτικά έντυπα με έγκυρη επιστημονική πληροφόρηση σε θέματα Οδικής Ασφάλειας.

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, πιστεύει ότι για την επίτευξη αποτελεσμάτων χρειάζεται δραστηριοποίηση από τους πολίτες, υποστήριξη από τον κρατικό μηχανισμό και αλλαγή της αρνητικής νοοτροπίας στοιχεία που θα μας βοηθήσουν να απαλλαγούμε από την ιδιότητα της Ευρωπαϊκής χώρας με μεγάλο αριθμό Θυμάτων Τροχαίων δυστυχημάτων και με επικίνδυνους δρόμους για ασφαλή οδήγηση.

http://www.efhtita.gr















8 Σεπ 2015

Με ομοβροντία τροχαίων υποδέχτηκαν οι οδηγοί την προκήρυξη των εκλογών.


4

Με ομοβροντία τροχαίων υποδέχτηκαν οι Έλληνες οδηγοί την προκήρυξη των εκλογών.
Την ημέρα  της επίσημης προκήρυξης των εκλογών, την Παρασκευή 28 Αυγούστου από όσο μπορέσαμε να δούμε σε αναρτήσεις κυρίως επαρχιακών ιστοτόπων (μια και για τα «μεγάλα» ΜΜΕ, αλλά και για τα πολιτικά κόμματα τα τροχαία δεν αποτελούν  ειδήσεις αλλά φυσικό φαινόμενο το οποίο είναι άσκοπο να αναφέρει ή να σχολιάζει κανείς)συνέβησαν τουλάχιστον τέσσερα θανατηφόρα – το ένα με θύμα τετράχρονο παιδί και πολλά περισσότερα με βαριά τραυματίες.
Ακόμα μεγαλύτερος υπήρξε ο απολογισμός της επόμενης ημέρας και βέβαια καθημερινά η κατάσταση συνεχίζει να παραμένει η ίδια χωρις να απασχολεί κανένα. Ακόμα και το θανατηφόρο με θύματα δυο γυναίκες και δράστη οδηγο μηχανης λιμενικο που τις μετεφερε (τρικαβαλο με υπερβολικη ταχυτητα)στις 30 Αυγούστου στη Ρόδο πέρασε στα ψιλά και απασχόλησε σχεδον αποκλειστικα τον τοπικο τυπο της Ρόδου. (ΕΔΩ)
Δεν έχουμε αυταπάτες πως το θέμα των τροχαίων εγκλημάτων θα τεθεί με οιονδήποτε τρόπο σε συζήτηση και σ αυτην την προεκλογική περίοδο. Η χώρα και τα πολιτικά κόμματα  έχουν να αντιμετωπίσουν τις μεγάλες προκλήσεις και τα μεγάλα προβλήματα. Και προφανώς για την ελληνική κοινωνία (με τους πάνω απο 45.000 νεκρούς και πολλαπλάσιους τραυματίες στους ελληνικούς δρόμους απο το 1990 μέχρι σήμερα) και τα πολιτικά της κόμματα τα τροχαία δεν εντάσσονται στα μεγάλα προβλήματα…
Έχουμε τουλάχιστον την βαθιά ικανοποίηση πως η σημερινή δικαστοκρατούμενη κυβέρνηση θα πιστοποιήσει τελεσίδικα, πως  όπως όλοι οι προηγούμενοι το ίδιο και οι τωρινοί αλλά και οι επερχόμενοι θάνατοι στον δρόμο αποτελούν «ατυχήματα» και οφείλονται σε «αμέλεια».
No problem…
Ημερολόγιο Οδοστρώματος: Παρασκευή 28 Αυγούστου.
Σύρος: Μεταμεσονύχτιο τροχαίο με μηχανή
Τα ξημερώματα της Παρασκευής οδηγός μηχανής που κατευθυνόταν προς το κέντρο της Ερμούπολης, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες   και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, έχασε τον έλεγχο πέφτοντας πάνω σε αμάξι το οποίο ήταν παρκαρισμένο (παράνομα) Ο οδηγός της μηχανής διακομίσθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Σύρου όπου νοσηλεύεται αφου του έγιναν 70 ράμματα στο κεφάλι. ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ: ΕΔΩ
Ηλεία: Νεκρός 37χρονος σε τροχαίο
Ένας άνδρας έχασε τη ζωή του μετά από τροχαίο που σημειώθηκε στο χωριό Πλουτοχώρι του δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων. Το δυστύχημα συνέβη λίγο μετά τις 5 τα ξημερώματα), όταν από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, το αυτοκίνητο που οδηγούσε ένας 37χρονος, βγήκε από το δρόμο και προσέκρουσε σε δέντρο.
Από τα συντρίμμια ανασύρθηκε βαριά τραυματισμένος ο οδηγός του, ο οποίος και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Πύργου όπου οι γιατροί έδωσαν μάχη για να τον κρατήσουν στη ζωή, χωρίς όμως να τα καταφέρουν. ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:ΕΔΩ
Θεσσαλονίκη:  Σοβαρό τροχαίο στον περιφερειακό τα ξημερώματα
Τα ξημερώματα  όχημα που κινούνταν στον περιφερειακό, πριν το τούνελ, εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε στις προστατευτικές μπάρες. Κατά την πρόσκρουση μια μπάρα διαπέρασε το όχημα. Ο νεαρός οδηγός και μοναδικός επιβαίνων στο όχημα μεταφέρθηκε σοβαρά τραυματισμένος στο νοσοκομείο. Στον απεγκλωβισμό του συνέδραμε ομάδα πυροσβεστών. ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:ΕΔΩ

Αντίκυρα : Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό
Τροχαίο ατύχημα είχαμε σήμερα το πρωί στην Αντίκυρα.
Πιο συγκεκριμένα, ΙΧ αυτοκίνητο , προσέκρουσε στο πίσω μέρος σταματημένου απορριμματοφόρου του Δήμου , την ώρα που γίνονταν αποκομιδή σκουπιδιών.
Από την πρόσκρουση τραυματίστηκε η συνοδηγός του Ι.Χ. και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες (οι πληροφορίες αναφέρουν ελαφρύ τραυματισμό) ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ: ΕΔΩ
Ελασσόνα:  Θανατηφόρα παράσυρση τετράχρονου αγοριού από Ι.Χ. 
Το πρωί της Παρασκευής 28 Αυγούστου στην ευρύτερη περιοχή της Ελασσόνας όταν Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο που οδηγούσε 27χρονη παρέσυρε και τραυμάτισε θανάσιμα 4χρονο αγόρι.   ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ: ΕΔΩ

Θεσσαλονίκη: Δύο νεκροί σήμερα σε τροχαία.
Σήμερα το πρωί, στο 71,200 χλμ. Της Π.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Καβάλας, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε 54χρονος ημεδαπός, συγκρούσθηκε με Ι.Χ. Φορτηγό (τράκτορας με επικαθήμενο), που οδηγούσε 50χρονος αλλοδαπός, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού του πρώτου οχήματος και τον ελαφρύ τραυματισμό του οδηγού του δεύτερου οχήματος.
Επίσης σήμερα το μεσημέρι στο 1,5 χλμ. Επαρχιακής Οδού Σοχού – Αυγής, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε 70χρονος ημεδαπός, εξετράπη της πορείας του, ανετράπη και προσέκρουσε σε παρακείμενο δέντρο, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού. ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ: ΕΔΩ
Χαλκιδική: Τροχαίο με σοβαρά τραυματία αστυνομικό. Χαλκιδική: Τροχαίο ατύχημα με
Λίγο πριν τις 9:00 σήμερα το βράδυ αυτοκίνητο συγκρούστηκε σφοδρά με δικυκλιστή αστυνομικό στο φανάρι της διασταύρωσης στο ύψος του Σάνη. Σε σοβαρή κατάσταση μεταφέρθηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας Μουδανιών ο άνδρας της ομάδας ΖΗΤΑ, που διακομίστηκε στο Νοσοκομείο «Παπανικολάου», στη Θεσσαλονίκη.  ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:  ΕΔΩ

Τρίκαλα: τραυματισμός 65χρονου σε τροχαίο
Με σοβαρό τραυματισμό στο πόδι, μεταφέρθηκε πριν λίγη ώρα στο νοσοκομείο ηλικιωμένος οδηγός δικύκλου, μετά από το τροχαίο στο κέντρο της πόλης.
Πιο συγκεκριμένα λίγο πριν τα φανάρια της Ασκληπιού στο ύψος της Καποδιστρίου, συνοδηγός αυτοκινήτου άνοιξε την πόρτα χωρίς να προσέξει αν ερχόταν άλλος πίσω, με αποτέλεσμα ο 65χρονος οδηγός μοτοποδηλάτουνα πέσει πάνω και να τραυματιστεί σοβαρά στο πόδι. ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ: ΕΔΩ diatagama-foto-1
diatagama-foto-1
 Πηγή: www.soste,gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: