Τι είναι η Ε.Υ.ΘΥ.Τ.Α.


Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ- ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Εταιρεία Υποστήριξης Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων είναι ένας Μη Κερδοσκοπικός, Μη Κυβερνητικός Οργανισμός, στο χώρο της Οδικής Ασφάλειας.
Στη Ρόδο λειτουργεί από τον Ιούνιο 2004 , πρωτοβουλία της Προέδρου Καρύδη Ελένης, θύμα τροχαίου ατυχήματος, μετά από τον χαμό του γιου της Δημήτρη 19 χρόνων στις 12 Φεβρουαρίου 2002, πλαισιωμένη από επιστήμονες, θύματα, συγγενείς τροχαίων δυστυχημάτων και ευαισθητοποιημένα άτομα στο θέμα της Οδικής Ασφάλειας.
Είναι μέλος:

-Της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων-FEVR (Σύμβουλος του Ο.Η.Ε και του Π.Ο.Υ)
-Υποστηρικτής της Παγκόσμιας Οργάνωσης « MAKE ROADS SAFE »
-Το 2008 υπέγραψε την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, για λιγότερα θύματα με την υποστήριξη της Ε.Ε.
-Αρωγό μέλος του Ε.Δ.Ι.ΠΑ.Β (Εθνικό Δίκτυο Πρόληψης Ατυχημάτων , συμπεριλαμβανομένων των τροχαίων)
-Μέλος της Διακομματικής Επιτροπής Δήμου Ρόδου
-Ιδρυτικό μέλος του Πανελλαδικού Συλλόγου
"SOS ΤΡΟΧΑΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ"
-Υποστηρίζει την Δεκαετία Δράσης 2011-2020 για την Οδική Ασφάλεια
-Συνεργάζεται με φορείς του Δημόσιου του Ιδιωτικού τομέα, με Παγκόσμιους & Ευρωπαϊκούς Φορείς και Οργανισμούς.

Ποιοι είναι οι σκοποί :

+Η υποστήριξη των θυμάτων των Τροχαίων Ατυχημάτων από ομάδα συμβούλων ( νομικών, ιατρών, ειδικών εμπειρογνωμόνων, συγκοινωνιολόγων, μηχανολόγων, εκπαιδευτικών, ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών ).

+Η ανάπτυξη αλληλεγγύης μεταξύ των θυμάτων των Τροχαίων Ατυχημάτων( ηθική υποστήριξη ).

+Η οργανωμένη παρέμβαση και η κοινωνική πίεση προς τους φορείς της πολιτείας, για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

+Η υποστήριξη η ανάληψη και προώθηση δραστηριοτήτων σε θέματα τα οποία προάγουν την οδική ασφάλεια, την κυκλοφοριακή αγωγή, την έρευνα, την ενημέρωση , την ευαισθητοποίηση των πολιτών των ιδιαίτερα ευάλωτων ηλικιών (μαθητών, ηλικιωμένων).

Ποιο είναι το Δυναμικό της:

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, διαθέτει ένα τεχνοκρατικό πυρήνα από επιστήμονες- μέλη διαφόρων κλάδων ( Υγειονομικούς, Νομικούς, Εκπαιδευτικούς, Μηχανολόγους- Μηχανικούς, Πραγματογνώμονες, Συγκοινωνιολόγους, Οικονομολόγους, Αναλυτές Η/Υ, Ψυχολόγους, Κοινωνικούς Λειτουργούς).

Το δυναμικό της ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, ανταποκρίνεται απόλυτα στις υψηλές απαιτήσεις σοβαρών ερευνητικών προγραμμάτων, με θέμα την Οδική Ασφάλεια, την πρόσληψη και την μείωση των Τροχαίων Ατυχημάτων.

Διαθέτει επίσης ένα αξιόλογο επιτελείο έμπειρων επιστημόνων, που της επέτρεψε ως τώρα να πραγματοποιήσει πολλαπλές εκπαιδευτικές- ενημερωτικές δράσεις με στόχο τη βελτίωση της Οδικής Συμπεριφοράς.

Ποιες είναι οι Δραστηριότητές της:

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, συμβάλλει δραστικά στην ενημέρωση των πολιτών για την Οδική Ασφάλεια, την πρόληψη και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και παρέχει σε μόνιμη βάση Νομική, Ιατρική, Ψυχολογική και Κοινωνική Υποστήριξη σε θύματα και συγγενείς θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων όταν αυτή ζητηθεί.

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, έχει διοργανώσει εκδηλώσεις ( Ημερίδες, Έκθεση φωτογραφίας , Δράσεις σε ανοικτούς χώρους, Διδασκαλία σε Σχολεία Α/ας και Β/ας Εκπαίδευσης, Σεμινάρια σε κέντρα εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων, Ενημερωτικές ομιλίες σε Δήμους της Ρόδου) στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτών σε θέματα που προάγουν την Οδική Ασφάλεια και έχει κάνει ουσιαστικές παρεμβάσεις στους φορείς σε θέματα Οδικής Ασφάλειας.

Έχει εκδώσει ενημερωτικά έντυπα με έγκυρη επιστημονική πληροφόρηση σε θέματα Οδικής Ασφάλειας.

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, πιστεύει ότι για την επίτευξη αποτελεσμάτων χρειάζεται δραστηριοποίηση από τους πολίτες, υποστήριξη από τον κρατικό μηχανισμό και αλλαγή της αρνητικής νοοτροπίας στοιχεία που θα μας βοηθήσουν να απαλλαγούμε από την ιδιότητα της Ευρωπαϊκής χώρας με μεγάλο αριθμό Θυμάτων Τροχαίων δυστυχημάτων και με επικίνδυνους δρόμους για ασφαλή οδήγηση.

http://www.efhtita.gr















9 Οκτ 2015

Πάτρα: αυτοκινητιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης;

Έχουμε αναφερθεί αρκετές φορές στην απίστευτη κατάσταση, που έχει δημιουργηθεί με την φροντίδα της πολιτείας, η Πάτρα μια απο τις μεγαλύτερες ελληνικές πόλεις και πύλη εισόδου απο την Ευρώπη να μην έχει καμιά εναλλακτική δυνατότητα σύνδεσης με την Αθήνα  πέραν της αυτοκίνησης μέσα απο την χρονίως κατασκευαζόμενη εθνική οδό. Οι επιπτώσεις αυτής της κατάστασης με την υποχρεωτική σιδηροδρομική αποκοπή και την αναγκαστική πραγματοποίηση μετακινήσεων και μεταφορών μεσω του οδικου δικτυου έχει σαν αποτέλεσμα καθε χρόνο τμηματα των δρόμων Κορίνθου – Πατρών και Πάτρων – Πύργου να συμπεριλαμβάνονται στα πιο επικίνδυνα σημεία του ελληνικού οδικού δικτύου.
Οι τροχαίες συγκρούσεις και τα θύματα τους είναι ενδημικές στην περιοχή. Αλλά δυστυχώς δεν είναι κάτι που συμβαίνει μόνο εκτός πόλεως, ακολουθώντας την σύγχρονη τάση ο αριθμός των συγκρούσεων και των θυμάτων τους έχει αυξηθεί και μέσα στην πόλη.
Σε μια τόσο επιβαρυμένη πόλη είναι δυνατόν κανείς να «παίζει» με την ταχύτητα και να μετατρέπει το δημόσιο χώρο σε χώρο επίδειξης και προβολής του αυτοκινήτου και  μάλιστα των πιο επιθετικών του όψεων; Και όμως…
Για δυο συνεχόμενα ΣαββατοΚύριακα  3&4 Οκτωβρίου και 10 Οκτωβρίου η πόλη παραδίδεται στο αυτοκίνητο για να θαυμάσουν οι στερημένοι πολίτες τις «αρετές του»
Παρακολουθήσαμε πριν λίγο καιρό με ενδιαφέρον τις θέσεις του Δημάρχου της Πάτρας για το θέμα των ναρκωτικών (ΕΔΩ), ο κος Πελετίδης που είναι και γιατρός δήλωσε ανάμεσα στ άλλα πως  «Το θέμα των ναρκωτικών είναι από τα μεγαλύτερα κοινωνικά προβλήματα της εποχής μας. Η εξάπλωση της τοξικομανίας για την πόλη μας, για τη χώρα μας, είναι μια σύγχρονη μάστιγα.»  Προφανώς και θα συμφωνήσουμε γι αυτό το θέμα. Ωστόσο κάποιος που θέλει να ανοίξει στα σοβαρά το θέμα αυτό πως μπορεί να παραβλέπει το κύριο αίτιο θανάτου και αναπηρίας της νεολαίας. sosΠροφανώς και υπάρχει λόγος να ασχοληθεί κανείς σοβαρά και συστηματικά και με το θέμα των ναρκωτικών και με το θέμα του AIDS, ωστόσο η απλή ανάγνωση των δεδομένων για την αναλογία των αιτιών θανάτου ανάμεσα στα τροχαία, τα ναρκωτικά και το AIDS την δεκαετία 2001-2010 στη χώρα μας είναι αποκαλυπτική της πλασματικής εικόνας που καλλιεργούν τα ΜΜΕ για προφανείς λόγους αποσιωπώντας βασικά το θέμα των τροχαίων.
Μπορούμε λοιπόν σε μια χώρα με τέτοια δεδομένα να παραδίδουμε μια πόλη στην  γοητεία και την λατρεία της ταχύτητας; Τι ακριβώς προωθούμε; Ή μήπως το αυτοκίνητο , η ταχύτητα και όλα τα συμπαραμαρτούντα είναι ουδέτερα θετικά επιτεύγματα της τεχνολογικής προόδου;
7ο PICK Λουξ Cola 2015: Η πόλη γκαζώνει, το ράλι αρχίζει! 
Αντιγράφουμε απο το pelop.gr για τις εκδηλωσεις του Σ/Κύριακου 3&4 Οκτώβριου με συνδιοργανωτή και τον Δήμο.
«Η αγωνιστική Ferrari 458 Challenge, η μια και μοναδική που υπάρχει στην Ελλάδα, μέλος της λέσχης Speedsector.com, αξίας άνω των 300.000€, σε ρόλο Safety Car, στο 7ο PICK Λουξ Cola 2015!
– Τα αγωνιστικά οχήματα, Subaru Impreza Spec-c του Διονύση Σπανού και το Skoda Fabia s2000 του Γιάννη Νομικού, που σε λίγες ημέρες θα πάρουν μέρος στο SeaJets Rally Acropolis θα «παρελάσουν» στους δρόμους της Πάτρας, χαρίζοντας ένα υπέροχο θέαμα.
– Ιδιαίτερο τόνο θα δώσουν τα μονοθέσια οχήματα – Formoula των Πανεπιστημίων Πάτρας και Θεσσαλίας, καθώς και του ΤΕΙ Πειραιά. Ξεχωρίζει η βραβευμένη ομάδα του Πανεπιστημίου Πατρών Uop Racing με τη Formula Student.
– Οι δρόμοι της Πάτρας θα γεμίσουν με τους εκκοφαντικούς ήχους των εξατμίσεων των μονοθεσίων Formula που αναμένεται να μαγέψουν μικρούς και μεγάλους.
– Μοναδικά super cars της λέσχης Speedsector.com θα κάνουν την εμφάνιση τους: Porsche 997 GT2, Ferrari F430 Spider, Corvette Z06, Porsche 911 Turbo PDK, Mazerati Gram Turismo, Ferrari F430 Coupe, Porsche 991 Carrera S, BMW M3 E92, Nissan GTR.» Αναλυτικά: ΕΔΩ και ΕΔΩ
Απόβαση φτιαγμένων φορτηγών στην Πάτρα. Θα κάνουν παρέλαση στο κέντρο.
Αντιγράφουμε απο το best.gr για τις εκδηλώσεις του Σαββάτου 10 Οκτωβρίου. 
«Ιδιοκτήτες «φτιαγμένων» φορτηγών από όλη την Ελλάδα δίνουν αυτό το Σάββατο 10 Οκτωβρίου ραντεβού στην Πάτρα, όπου θα φιλοξενηθεί – για πρώτη φορά – η πανελλήνια συγκέντρωση του King Club Hellas. Τα φορτηγά θα σταθμεύσουν στο χώρο της λιμενικής ζώνης, απέναντι από τη ΔΕΗ και οι Πατρινοί θα έχουν την ευκαιρία να τα απολαύσουν από κοντά, από τις 9 το πρωί, με δωρεάν είσοδο. Μάλιστα, για να γιορτάσουν το γεγονός οι ιδιοκτήτες των φορτηγών θα κάνουν και «παρέλαση» στο κέντρο της Πάτρας με τα εντυπωσιακά οχήματά τους, γύρω στις έξι το απόγευμα!
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι διοργανωτές έχουν προβλέψει για την παρουσία εντυπωσιακών κοριτσιών και DJs, αλλά και επίδειξη των ικανοτήτων των φορτηγών, που θα ανεβάσουν τη διάθεση επισκεπτών και συμμετεχόντων.» Αναλυτικά: ΕΔΩ και ΕΔΩ
Αναπόφευκτες συνέπειες
Φυσικά όταν αυτά συμβαίνουν στην πόλη με την υποστήριξη των επισήμων αρχών, οι ανεπίσημοι θα πάρουν κι αυτοί το λόγο. Οπως αναφέρει παραθέτοντας και σχετικά βίντεο το patratora.gr (ΕΔΩ) την Κυριακή το βράδυ μετά το PICK Λουξ Cola Πονοκέφαλο για την ΕΛΑΣ αποτέλεσαν οι κόντρες μοτοσικλετιστών σε Πατρών Κλάους και  Περιμετρική οδό. Ενω παράλληλα με αναρτήσεις στο facebook καθε είδους κατα φαντασία πιλότοι πρόβαλαν τις παράνομες δραστηριότητες τους σε μικρούς δρόμους κατοικημένων περιοχών της πόλης παραβιάζοντας όρια ταχύτητας, stop και  κόκκινα φανάρια.
Ενδιαφέρει κανένα; 

patra 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: