Ή ζωή μου μετά τη σύγκρουσηafter
Μια διεθνής διαδικτυακή μελέτη για τις ιατρικές, ψυχολογικές κοινωνικές και οικονομικές συνέπειες των σοβαρών τροχαίων τραυματισμών.
Η έρευνα «Η ζωή μου μετά την Σύγκρουση» είναι μια μεγάλη, πολύ-εθνική έρευνα, που διεξάγεται από κοινού  από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Θυμάτων Οδικής Κυκλοφορίας (FEVR) και το Βελγικό Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (BRSI). 
Περισσότερες από 60 οργανώσεις από 20 Ευρωπαικές χώρες, ανάμεσα σ αυτές ο SOS Τροχαία Εγκλήματα  και η ΕΥΘΥΤΑ Ρόδου συμμετέχουν στην πραγματοποίηση της.
Σκοπός της έρευνας είναι να διερευνήσει λεπτομερώς τις διάφορες συνέπειες για τα άτομα που τραυματίστηκαν σε μια τροχαία σύγκρουση καθώς επίσης πιθανούς παράγοντες που μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους.
Τα αποτελέσματα που θα προκύψουν από την έρευνα αυτή θα βοηθήσουν να διατυπωθούν συστάσεις και έτσι ελπίζουμε να συμβάλουν σε θετικές αλλαγές στη δημόσια πολιτική σε Ευρωπαικό επίπεδο..
Η έρευνα πραγματοποιείται διαδικτυακά με την συμπλήρωση ενός ερωτηματολογίου διαθέσιμου σε δεκαπέντε γλώσσες: Αγγλικά, Βουλγάρικα, Γαλλικά, Γερμανικά, Δανέζικα, Ελληνικά, Ισπανικά, Ιταλικά, Κροατικά, Ολλανδικά, Πορτογαλικά, Ρουμανικά, Σλοβένικα, Τούρκικα,και Τσέχικα.
Ο χρόνος που απαιτείται για την απάντηση του ερωτηματολογίου δεν είναι μεγάλος (περίπου 20 λεπτά). Άτομα που  αντιμετωπίζουν οποιαδήποτε δυσκολία κατά τη συμπλήρωσή του – για ιατρικούς ή άλλους λόγους – μπορούν να το κάνουν με την βοήθεια κάποιου φιλικού προσώπου.
Η απάντηση στα ερωτήματα μπορεί να είναι δύσκολη, δεδομένου ότι πιθανόν να ξαναφέρει στην επιφάνεια δυσάρεστες πτυχές που έχουν καθορίσει την ζωή μετά την σύγκρουση.
Όλες οι απαντήσεις θα παραμείνουν εντελώς ανώνυμες και θα αντιμετωπιστούν με απόλυτο σεβασμό, με κανένα άλλο σκοπό εκτός από την έρευνα.
Είναι η πρώτη φορά μετά απο δυο δεκαετίες που πραγματοποιείται μια πανευρωπαικη έρευνα που αφορά στην ζωή των θυμάτων τροχαίων δυστυχημάτων. Η προηγούμενη έρευνα που και πάλι πραγματοποιήθηκε από την FEVR (ΕΔΩ) αφορούσε τοσο οικογένειες θυμάτων που είχαν χάσει την ζωή τους όσο και ανθρώπους που τραυματίστηκαν.
Η νέα έρευνα αφορά αποκλειστικά σε τραυματισθέντες.
Είναι ένας τεράστιος αριθμός ανθρώπων πανευρωπαικά και παγκόσμια, και βεβαίως στην χώρα μας, για τον οποίο οι επίσημες αρχές δεν εκδηλώνουν και κάποιο ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Πρόσφατα στο ίδιο το Ευρωκοινοβούλιο στάθηκε αδύνατον να μαζευτούν οι απαραίτητες υπογραφές ωστε να συζητηθεί η υιοθέτηση ενος σαφούς στόχου περιορισμού των σοβαρών τραυματισμών απο τροχαίες συγκρούσεις.
Κάνουμε έκκληση το ερωτηματολόγιο να συμπληρωθεί από όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους που τους αφορά. Είναι ένας τρόπος για να απαντήσουμε σ αυτούς που επιμένουν να κρύβουν το πρόβλημα κάτω από το χαλί αλλά ταυτόχρονα για μια ακριβή αποτύπωση της κατάστασης και την ιεράρχηση στόχων και αιτημάτων.
Εκφράζουμε τις θερμές ευχαριστίες μας για να σας για το χρόνο σας για να ολοκληρωθεί αυτή η έρευνα και για την παράθεση των εμπειριών σας!
Το ερωτηματολόγιο θα είναι στο διαδίκτυο μέχρι τέλος Ιουνίου. Παρακαλούμε ενημερώστε οποιονδήποτε πιθανά ενδιαφερόμενο.

Για πρόσβαση στο ερωτηματολόγιο στα ελληνικα κάντε κλίκ: ΕΔΩ 

Για πρόσβαση στο ερωτηματολόγιο στις υπόλοιπες γλώσσες: ΕΔΩ