Σύγχρονος φωτισμός από χθες βράδυ στο Φαληράκι
Σύγχρονο φωτισμό διαθέτει από χτες ο κεντρικός οδικός κόμβος του Φαληρακίου, που τοποθετήθηκε μετά από επίβλεψη της περιφέρειας στο πλαίσιο αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού του δικτύου φωτισμού σε ολόκληρο το νησί.
Από τη χθεσινή σύσκεψη με την ΕΥΘΥΤΑΑπό τη χθεσινή σύσκεψη με την ΕΥΘΥΤΑ
Πρόκειται για νέου τύπου φωτιστικά με λάμπες led που βασίζονται στις τελευταίες σύγχρονες προδιαγραφές και λειτούργησαν χτες το βράδυ στο πλαίσιο πιλοτικού προγράμματος.

Όπως ανακοίνωσε χτες το μεσημέρι ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος, με αφορμή συνάντηση που είχε με μέλη του συλλόγου ΕΥΘΥΤΑ για τα τροχαία ατυχήματα, η περιφέρεια έχει πάρει και τις προδιαγραφές από το υπουργείο προστασίας του πολίτη για τις κάμερες που θα τοποθετηθούν στο οδικό δίκτυο της Ρόδου.

Παρεμπιπτόντως ανακοίνωσε ότι μετά την τοποθέτησή τους θα γίνουν και οι απαραίτητες μετρήσεις προκειμένου να διαπιστωθεί αν τηρούνται οι απαιτούμενες προδιαγραφές για να προχωρήσει το έργο και στο υπόλοιπο νησί.
«Τον Ιανουάριο απευθυνθήκαμε στο υπουργείο προστασίας του πολίτη και μας απάντησαν πριν λίγες μέρες για το πώς είναι οι προδιαγραφές που θέλουν για τις κάμερες.

Το τμήμα των μελετητών στη διεύθυνση τεχνικών έργων Δωδεκανήσου, προχωρά. Η μελέτη θα είναι έτοιμη στο τέλος Σεπτεμβρίου με αρχές Οκτωβρίου και θα περιλαμβάνει τον εκσυγχρονισμό του φωτισμού όλου του οδικού δικτύου του νησιού μαζί με την προσθήκη όσο το δυνατών περισσότερων κολώνων φωτισμού όπου υπάρχουν σκοτεινά σημεία.

Πηγαίνουμε σε τελευταίου τύπου φωτισμό σύμφωνα με τις τελευταίες ευρωπαϊκές προδιαγραφές και σήμερα που μιλάμε ένα χιλιόμετρο από το οδικό μας δίκτυο γίνεται πιλοτικό, στο οποίο θα γίνουν και μετρήσεις από έναν ανεξάρτητο φορέα από το ΕΜΠ. Το σημείο αυτό βρίσκεται στο Φαληράκι και μέχρι το μεσημέρι θα έχει τοποθετηθεί ο νέος φωτισμός και από αύριο μέχρι το τέλος Αυγούστου θα πάρουμε όλες τις μετρήσεις για να δούμε αν έχουμε πιάσει το στόχο που προβλέπουν οι προδιαγραφές για να προχωρήσουμε και στη συνέχεια», δήλωσε χτες ο περιφερειάρχης.

Σημειώνεται ότι συνεργεία τοποθέτησαν το νέο φωτισμό σε 26 κολώνες φωτισμού στον κεντρικό κόμβο του Φαληρακίου υπό την επίβλεψη του εντεταλμένου περιφερειακού συμβούλου Χρήστου Ευστρατίου, ενώ σταδιακά προβλέπεται και η τοποθέτηση φωτεινών σηματοδοτών όπου αλλού χρειάζεται.
Με την ΕΥΘΥΤΑ
Ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος είχε χτες συνάντηση στην περιφέρεια με την πρόεδρο της ΕΥΘΥΤΑ Ελένη Καρύδη και μέλη της διοίκησης του συλλόγου, παρουσία του εντεταλμένου περιφερειακού συμβούλου για θέματα οδικής ασφάλειας Κάλλιστου Διακογεωργίου και υπηρεσιακών παραγόντων, για να συζητηθούν θέματα που αφορούσαν τα τροχαία ατυχήματα.

Με αφορμή την ατζέντα της συζήτησης ο περιφερειάρχης δήλωσε στα μέσα ενημέρωσης την αναγκαιότητα να στελεχωθούν οι αστυνομικές υπηρεσίες της περιοχής μας με προσωπικό καθώς το καλοκαίρι ο πληθυσμός αυξάνεται και χρειάζεται αστυνόμευση στους δρόμους.

Ειδικότερα ο κ. Χατζημάρκος δήλωσε τα εξής: «Μία παράμετρος της ζωής σε αυτό τον τόπο εξαιρετικά δυσάρεστη είναι οι δείκτες των τροχαίων ατυχημάτων που προσβάλλουν και τον πολιτισμό μας και σκοτεινιάζουν τη ψυχή μας.
Σταθερή προτεραιότητα της περιφερειακής αρχής είναι η βελτίωση των υποδομών μας σε ότι αφορά το οδικό μας δίκτυο νομίζω ότι όλα τα στοιχεία, γιατί η πορεία των αιρετών και η δουλειά τους αποτυπώνεται μέσα από αποφάσεις από έργα και από προϋπολογισμούς.

Σαν περιφέρεια νοτίου Αιγαίου δαπανούμε για το οδικό δίκτυο πολύ περισσότερα από αυτά που παίρνουμε από το κεντρικό κράτος. Αυτό γίνεται με μεγάλη θυσία σε άλλα έργα και δράσεις, αλλά η συζήτηση επειδή οι δείκτες δε βελτιώνονται, θα γίνει σε επίπεδο στο οποίο εμείς από ευγένεια ή καθωσπρεπισμό δε θα σηκώσουμε φορτίο το οποίο δε μας αναλογεί.

Η αστυνόμευση του οδικού μας δικτύου δεν είναι αυτή που έπρεπε να είναι. Από εκεί και πέρα δεν έχει νόημα να δαπανούμε εκατομμύρια ευρώ σε ένα οδικό δίκτυο το οποίο δεν επιτηρείται και δεν αστυνομεύεται.
Αυτό ακούγεται δυσάρεστο για ανθρώπους που εκτιμώ πολύ και με τους οποίους έχω συνεργαστεί πολύ καλά και αναφέρομαι στους άνδρες των σωμάτων ασφαλείας τους οποίους έχω στηρίξει και θα συνεχίσω να στηρίζω.

Η μομφή δεν αφορά το τοπικό προσωπικό του υπουργείου προστασίας του πολίτη αλλά την πολιτική ηγεσία που εδρεύει στην Αθήνα. Τα δικά μας βέλη στρέφονται σε ανώτατο επίπεδο και ζητάμε σε αυτούς τους τόπους που ο πληθυσμός πολλαπλασιάζεται να υπάρξει περισσότερη μέριμνα να υπάρξει και η αντίστοιχη πολιτική απόφαση για να στελεχωθούν οι υπηρεσίες όπως πρέπει».
Συνεργεία τοποθετούν τα νέα φωτιστικά τύπου led στον κόμβο ΦαληρακίουΣυνεργεία τοποθετούν τα νέα φωτιστικά τύπου led στον κόμβο Φαληρακίου