Οi εκδηλώσεις που οργανώνει ο SOS Τροχαία Εγκλήματα την Ημέρα Μνήμης Θυμάτων Τροχαίων Συγκρούσεων στην Αθήνα θα ξεκινήσουν με την Χορωδία της ΕΡΤ μέσα στο σταθμό του Μετρό Συντάγματος την Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016 στις 13.00.
Η χορωδία αποτελείται από εικοσιέξι μέλη και υπό την Διεύθυνση του μαέστρου Δημήτρη Κτιστάκη και με την συμμετοχή του Αθανάσιου Μαργέτη στο πιάνο θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα βασισμένο στα gospel και την όπερα που περιλαμβάνει τα κομμάτια: I am his child, Let my  people go, Daniel, Daniel, servant of the Lord, Total praise, The Battle of Jericho, This old hammer, Traviata, Carmen.
Ας είμαστε όλοι εκεί. Με ένα λουλούδι και μια φωτογραφία του αγαπημένου προσώπου που χάσαμε.                                                                                    
Η Χορωδία της ΕΡΤ ιδρύθηκε το 1977 από τον Μάνο Χατζιδάκι, Διευθυντή τότε του Τρίτου Προγράμματος της Ραδιοφωνίας, ως «Χορωδία του Τρίτου», σε συνεργασία με τον Αντώνη Κοντογεωργίου, που υπήρξε ο οργανωτής και βασικός διευθυντής της.
Η Χορωδία αναδείχθηκε σύντομα ως το καλύτερο χορωδιακό σύνολο της χώρας. Στο ρεπερτόριο της, που αριθμεί πάνω από 900 συνθέσεις, συγκαταλέγονται μεταξύ άλλων έργα για χορωδία και ορχήστρα των: J.S.Bach, C.P.E. Bach, Bacalof, Beethoven, Berlioz, Bernstein, Brahms, Bruckner, Corette, Debussy, Dvorak, Faure, Haydn, Kancheli, Kodaly, Liszt, Mahler, Mendelssohn, Milhaud, Mozart, Orff, Pergolesi, Prokofiev, Rossini, S.Saens, Shostakovich, Fl. Schmith, Schubert, Schumann, Scriabin, Stravinsky, Verdi, Vivaldi.
Στη διαμόρφωση του ρεπερτορίου της δόθηκε ιδιαίτερη βαρύτητα σε πρώτες παγκόσμιες εκτελέσεις ελληνικών έργων, από τα οποία 46 είναι για χορωδία και ορχήστρα.Η δραστηριότητα της Χορωδίας στο εξωτερικό αυξήθηκε την περίοδο 1993-94, με Γενικό Διευθυντή τον Μίκη Θεοδωράκη, χάριν στον οποίο πραγματοποιήθηκαν οι περισσότερες από τις 44 εμφανίσεις της εκτός Ελλάδος, (Φεστιβάλ Ανόβερου, Καϊρου, Τουλούζης , Κολωνίας, Μονάχου, Βελιγραδίου, Φλωρεντίας, Ελσίνκι, Όπερα του Μονπελιέ, ΗΠΑ, Καναδά, Κύπρο, Τουρκία, Τυνησία). H Χορωδία έχει κατά καιρούς συνεργαστεί και με άλλους μαέστρους Έλληνες και ξένους. Μέλη τηε είναι:
SOPRANI: Αγγελοπούλου Αναστασία, Βαφέα Δέσποινα, Γιαννακοπούλου Σταυρούλα, Ζαβίτσα Μαρία, Λη Χιον Οκ. Λεκατσά Σοφία, Μουχταρη Ελένη.
TENORI:  Ζαμπούνης Κώστας, Κυριαζής Γιώργος, Πανουργιάς Λουκάς, Στάνκοβιτς Ντάνιελ, Φίνας Γιάννης, Φίνας Παναγιώτης.
ΑLTI: Βλαχοπούλου Μαρία, Δεμίρη Κλεονίκη, Πετρίδη Σοφία, Ρεβίδη Εύα, Τανάγια Μαρία, Τζιτζικα Αντωνια, Τροχάνη Κυριάκη, Φιλανδριανού Άννα.
BASSI: Ζαβίτσας Παναγιώτης, Κετεντζιάν Ιωσήφ, Μαυρογένης Κώστας, Ροδε Ηλίας, Τουμαρας Λευτέρης                                                                                                                           ktistakis-1Ο μαέστρος Δημήτρης Κτιστάκης ξεκίνησε τα πρώτα του μουσικά βήματα στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας και ολοκλήρωσε τις μουσικές του σπουδές στην Ανώτατη Ακαδημία Μουσικής και Θεάτρου του Saarland, όπου απέκτησε Δίπλωμα Καθηγητή Πιάνου καθώς και 3 Μεταπτυχιακά Διπλώματα: Σολιστικό Δίπλωμα Πιάνου, Διεύθυνση Χορωδίας και Διεύθυνση Ορχήστρας. Εργάστηκε ως βοηθός Μαέστρου της Συμφωνικής Ορχήστρας και της χορωδίας του Πανεπιστημίου του Saarland. 
Υπήρξε ιδρυτής και διευθυντής επί 10 συνεχή έτη φωνητικών συνόλων, Αμαέστρος της πολυβραβευμένης χορωδίας Μadrigalchor Dillingen και υπότροφος του Ιδρύματος Richard Wagner. Υπήρξε μέλος κριτικών επιτροπών σε διαγωνισμούς χορωδιών (Saarbrucken, Osnabruck) της Γερμανίας και διηύθυνε χορωδίες σε επίσημες τελετές του κρατιδίου του Saarland. Πλήθος συναυλιών του μεταδόθηκαν ζωντανά από το γερμανικό ραδιόφωνο και τηλεόραση. Συνδιηύθυνε τη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων του Δήμου Λαρισαίων σε παραγωγές όπερας, οπερέτας και μιούζικαλ. 
Δίδαξε το μάθημα Διεύθυνση Φωνητικών Συνόλων Ι & ΙΙ στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Σήμερα, ο Δημήτρης Κτιστάκης είναι καθηγητής πιάνου και διεύθυνσης χορωδίας στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, καλλιτεχνικός Διευθυντής των Ορχηστρών και Χορωδίας του Δημοτικού Ωδείου Κοζάνης, της Συμφωνικής Ορχήστρας Νεων Τρικάλων, του Γυναικείου φωνητικού συνόλου ‘InDonnation’ ΔΩΛ και υποψήφιος διδάκτορας του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου Κέρκυρας, όπου διδάσκει την κινησιολογία της διεύθυνσης χορωδίας σε μεταπτυχιακό επίπεδο, καθώς επίσης και το φωνητικό σύνολο του Τμήματος. 
Στο ενεργητικό του υπάρχουν ηχογραφήσεις για το γερμανικό ραδιόφωνο και τηλεόραση καθώς και εμφανίσεις ως σολίστ, μαέστρος και συνοδός μουσικών συνόλων στη Γερμανία, Ελβετία, Βέλγιο, Λουξεμβούργο, Γαλλία, Ρουμανία, Ισπανία και Ιταλία.

Ο SOS Τροχαία Εγκλήματα ευχαριστεί την ΕΡΤ και την ΣΤΑΣΥ που ανταποκρίθηκαν άμεσα στο αίτημα μας για υποστήριξη και συμμετοχή τους στις εκδηλώσεις για την Ημέρα Μνήμης.
Από την Δευτέρα 14 έως και την Κυριακή 20 Νοεμβρίου ενημερωτικό για τις εκδηλώσεις θα προβάλλεται  σε πάνω από 400 οθόνες τηλεόρασης στους σταθμούς του Μετρό, του Ηλεκτρικού και στους συρμούς των Τράμ.