Τι είναι η Ε.Υ.ΘΥ.Τ.Α.


Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ- ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Εταιρεία Υποστήριξης Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων είναι ένας Μη Κερδοσκοπικός, Μη Κυβερνητικός Οργανισμός, στο χώρο της Οδικής Ασφάλειας.
Στη Ρόδο λειτουργεί από τον Ιούνιο 2004 , πρωτοβουλία της Προέδρου Καρύδη Ελένης, θύμα τροχαίου ατυχήματος, μετά από τον χαμό του γιου της Δημήτρη 19 χρόνων στις 12 Φεβρουαρίου 2002, πλαισιωμένη από επιστήμονες, θύματα, συγγενείς τροχαίων δυστυχημάτων και ευαισθητοποιημένα άτομα στο θέμα της Οδικής Ασφάλειας.
Είναι μέλος:

-Της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων-FEVR (Σύμβουλος του Ο.Η.Ε και του Π.Ο.Υ)
-Υποστηρικτής της Παγκόσμιας Οργάνωσης « MAKE ROADS SAFE »
-Το 2008 υπέγραψε την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, για λιγότερα θύματα με την υποστήριξη της Ε.Ε.
-Αρωγό μέλος του Ε.Δ.Ι.ΠΑ.Β (Εθνικό Δίκτυο Πρόληψης Ατυχημάτων , συμπεριλαμβανομένων των τροχαίων)
-Μέλος της Διακομματικής Επιτροπής Δήμου Ρόδου
-Ιδρυτικό μέλος του Πανελλαδικού Συλλόγου
"SOS ΤΡΟΧΑΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ"
-Υποστηρίζει την Δεκαετία Δράσης 2011-2020 για την Οδική Ασφάλεια
-Συνεργάζεται με φορείς του Δημόσιου του Ιδιωτικού τομέα, με Παγκόσμιους & Ευρωπαϊκούς Φορείς και Οργανισμούς.

Ποιοι είναι οι σκοποί :

+Η υποστήριξη των θυμάτων των Τροχαίων Ατυχημάτων από ομάδα συμβούλων ( νομικών, ιατρών, ειδικών εμπειρογνωμόνων, συγκοινωνιολόγων, μηχανολόγων, εκπαιδευτικών, ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών ).

+Η ανάπτυξη αλληλεγγύης μεταξύ των θυμάτων των Τροχαίων Ατυχημάτων( ηθική υποστήριξη ).

+Η οργανωμένη παρέμβαση και η κοινωνική πίεση προς τους φορείς της πολιτείας, για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

+Η υποστήριξη η ανάληψη και προώθηση δραστηριοτήτων σε θέματα τα οποία προάγουν την οδική ασφάλεια, την κυκλοφοριακή αγωγή, την έρευνα, την ενημέρωση , την ευαισθητοποίηση των πολιτών των ιδιαίτερα ευάλωτων ηλικιών (μαθητών, ηλικιωμένων).

Ποιο είναι το Δυναμικό της:

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, διαθέτει ένα τεχνοκρατικό πυρήνα από επιστήμονες- μέλη διαφόρων κλάδων ( Υγειονομικούς, Νομικούς, Εκπαιδευτικούς, Μηχανολόγους- Μηχανικούς, Πραγματογνώμονες, Συγκοινωνιολόγους, Οικονομολόγους, Αναλυτές Η/Υ, Ψυχολόγους, Κοινωνικούς Λειτουργούς).

Το δυναμικό της ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, ανταποκρίνεται απόλυτα στις υψηλές απαιτήσεις σοβαρών ερευνητικών προγραμμάτων, με θέμα την Οδική Ασφάλεια, την πρόσληψη και την μείωση των Τροχαίων Ατυχημάτων.

Διαθέτει επίσης ένα αξιόλογο επιτελείο έμπειρων επιστημόνων, που της επέτρεψε ως τώρα να πραγματοποιήσει πολλαπλές εκπαιδευτικές- ενημερωτικές δράσεις με στόχο τη βελτίωση της Οδικής Συμπεριφοράς.

Ποιες είναι οι Δραστηριότητές της:

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, συμβάλλει δραστικά στην ενημέρωση των πολιτών για την Οδική Ασφάλεια, την πρόληψη και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και παρέχει σε μόνιμη βάση Νομική, Ιατρική, Ψυχολογική και Κοινωνική Υποστήριξη σε θύματα και συγγενείς θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων όταν αυτή ζητηθεί.

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, έχει διοργανώσει εκδηλώσεις ( Ημερίδες, Έκθεση φωτογραφίας , Δράσεις σε ανοικτούς χώρους, Διδασκαλία σε Σχολεία Α/ας και Β/ας Εκπαίδευσης, Σεμινάρια σε κέντρα εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων, Ενημερωτικές ομιλίες σε Δήμους της Ρόδου) στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτών σε θέματα που προάγουν την Οδική Ασφάλεια και έχει κάνει ουσιαστικές παρεμβάσεις στους φορείς σε θέματα Οδικής Ασφάλειας.

Έχει εκδώσει ενημερωτικά έντυπα με έγκυρη επιστημονική πληροφόρηση σε θέματα Οδικής Ασφάλειας.

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, πιστεύει ότι για την επίτευξη αποτελεσμάτων χρειάζεται δραστηριοποίηση από τους πολίτες, υποστήριξη από τον κρατικό μηχανισμό και αλλαγή της αρνητικής νοοτροπίας στοιχεία που θα μας βοηθήσουν να απαλλαγούμε από την ιδιότητα της Ευρωπαϊκής χώρας με μεγάλο αριθμό Θυμάτων Τροχαίων δυστυχημάτων και με επικίνδυνους δρόμους για ασφαλή οδήγηση.

http://www.efhtita.gr















18 Αυγ 2017

Θάνατοι από τροχαία και διαφθορά...

Σύμφωνα με μεγάλο αριθμό ερευνών και μελέτη στατιστικών τα τελευταία χρόνια, η σχέση μεταξύ των θανάτων από τροχαία ατυχήματα και τα ποσοστά διαφθοράς σε μία χώρα είναι ευθέως ανάλογη.
Πολλοί είναι οι επιστήμονες που έχουν προσπαθήσει να κατανοήσουν το φαινόμενο των θανάτων από τροχαία ατυχήματα και να το συνδέσουν με εξωγενείς παράγοντες, επιχειρώντας να φωτίσουν μια από τις πιο σκοτεινές πηγές θανάτου ανθρώπων κάθε ηλικίας στον σύγχρονο κόσμο. Σύμφωνα με τις στατιστικές, 1,25 εκατομμύρια άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους κάθε χρόνο στους δρόμους του κόσμου, με την πλειονότητα αυτών να προέρχονται από χώρες χαμηλού ή μεσαίου εισοδήματος.
Ένα πρόσφατο άρθρο σχετικά με το θέμα υπογράφεται από τον James O' Malley, για λογαριασμό της δημοφιλούς ιστοσελίδας City Metric. Ο O' Malley μπαίνει στο χορό της ερμηνείας των θανάτων στους δρόμους, με αφορμή μια επίσκεψή του στην πρωτεύουσα της Ρουμανίας, Βουκουρέστι, όπου σύμφωνα με δήλωσή του αισθάνθηκε πως οι οδηγοί που μοιράζονταν το δρόμο μαζί του οδηγούσαν σαν να έπαιζαν το γνωστό παιχνίδι "Grand Theft Auto". Μάλιστα, παρά το γεγονός πως η παρουσία της αστυνομίας ήταν φανερή σε κεντρικά σημεία της πόλης, οι οδηγοί παρανομούσαν χωρίς πρόβλημα, ουσιαστικά αδιαφορώντας για εκείνην.
Μελετώντας λοιπόν μια σειρά από στατιστικές, όπως τους θανάτους από τροχαία ατυχήματα που δημοσιεύονται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ή τους πόντους που συγκεντρώνει κάθε χώρα στο "World Justice Project" του Rule of Law, ενός ανεξάρτητου οργανισμού που μελετά και βαθμολογεί, με βάση συγκεκριμένες παραμέτρους, τις χώρες του κόσμου ανάλογα με το βαθμό λειτουργίας του Κράτους Δικαίου. Ολοκληρώνοντας αυτή την έρευνα, ο O' Malley διαπίστωσε πως τα δύο γραφήματα, δηλαδή η απεικόνιση του World Justice Project και των θανάτων στους δρόμους, συναντιούνται εκεί που η διαφθορά στις χώρες είναι μεγάλη. Ένα άλλο τέτοιο παράδειγμα είναι η Ταϊλάνδη, που έχει το μεγαλύτερο αριθμό θανάτων στον κόσμο και που η διαφθορά βρίσκεται σε τέτοια επίπεδα, που υπάρχουν περιπτώσεις κατά τις οποίες διεθνείς συμφωνίες δεν έχουν επιτευχθεί, εξαιτίας της διαφθοράς.
Αν μελετήσουμε στατιστικές με τον αριθμό θανατηφόρων ατυχημάτων ανά χώρα και το μέσο εισόδημα, οι χώρες με πολύ χαμηλό μέσο εισόδημα παρουσιάζουν μειωμένη θνησιμότητα στους δρόμους, ενώ όσο ανεβαίνει το εισόδημα, ανεβαίνει και ο αριθμός των θανατηφόρων ατυχημάτων. Όταν η άνοδος φτάσει ένα επίπεδο των 10.000-11.000 δολαρίων, τα θανατηφόρα ατυχήματα μειώνονται ξανά. Στα παραπάνω, σημαντικό ρόλο παίζουν και τα επίπεδα διαφθοράς. Μπορεί μια φτωχή χώρα με μεγάλη διαφθορά να μην είναι τόσο επικίνδυνη για τους οδηγούς, όμως όσο αυξάνεται το μέσο εισόδημα και η διαφθορά δε μειώνεται, οι θάνατοι από τροχαία αυξάνονται.
Η αυξημένη διαφθορά μπορεί να προκαλέσει χειρότερες οδικές υποδομές, ή λιγότερη επιβολή του νόμου προς τους οδηγούς. Δεν είναι άλλωστε λίγες οι περιπτώσεις που η αστυνομία είτε δε θέλει, είτε δε μπορεί να επιβάλλει πρόστιμα στους οδηγούς για παραβιάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, με αποτέλεσμα εντέλει οι τελευταίοι να την αγνοούν. Τέλος, σημαντικό ρόλο παίζει και ο τρόπος θεσμικής λειτουργίας μιας χώρας, καθώς όσο πιο ισχυροί είναι οι θεσμοί και η ιεραρχία, τόσο λιγότερη είναι η διαφθορά και συνήθως, μειώνονται τα ατυχήματα.
Πρέπει να σημειώσουμε, πως παρά τις εκτεταμένες έρευνες στον τομέα αυτό ανά τον κόσμο, δεν έχει καταστεί εφικτό να ερμηνευτεί ολοκληρωτικά η σχέση μεταξύ των εννοιών "διαφθορά" και "τροχαία ατυχήματα", παρόλο που έχουν αναπτυχθεί πολλές θεωρίες με ορθολογικά επιχειρήματα, ενώ παράλληλα οι στατιστικές συντείνουν προς αυτή την κατεύθυνση. Επειδή όμως μια από τις θεμελιώδεις παραμέτρους για την ανάπτυξη της επιστήμης είναι το πείραμα, μπορούμε και εμείς να κάνουμε ένα με το μυαλό μας...
Μήπως γνωρίζουμε κάποια χώρα που πολλοί οδηγοί παραβιάζουν διαρκώς το STOP, τον κόκκινο σηματοδότη ή οδηγούν υπό την επήρεια αλκοόλ; Η διαφθορά σε αυτή τη χώρα είναι υψηλή ή χαμηλή; Οποιαδήποτε ομοιότητα με πρόσωπα ή καταστάσεις, ας θεωρηθεί συμπτωματική...
ΝΩΝΤΑΣ ΔΟΥΖΙΝΑΣ
www.iaveris.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: